0

About

Ik ben Babette, ik kom uit ’89.

“Ze heeft dan misschien van die schattige sproetjes… Maar wat een kletskous!”

Aldus al mijn juffen en meesters op de basisschool. Ik groeide op in Almere Haven, samen met mijn ouders & twee oudere zussen. Meisje-meisje ben ik nooit geweest: grasvlekken in mijn broek & blauwe schenen van het voetballen waren meer regel dan uitzondering.

Ik kletste veel. Maar schreef ook al vrij snel: liefdesbriefjes, gedichten en verhalen. In 2007 begon ‘Babette Schrijft’, al noemde ik het toen nog niet zo. Ik was net achttien toen ik naar de andere kant van de wereld vertrok, in mijn eentje “om mezelf te vinden”. Ik ben een jaar weggeweest en kan je vertellen: ik heb een hoop gevonden, niet perse mezelf.

De reis daarentegen was prachtig, dus mocht je dan toch op zoek willen naar iets, ga dan naar Australië en Nieuw Zeeland.

Life isn’t about finding yourself, it’s about creating yourself

Jezelf creëren, aha. Voor mij betekende dat mijn hart volgen. En dingen doen waar ik nu blij van word: nu, niet over vijf of over tien jaar. Nadat ik terug kwam van reizen, leefde ik mijn leven in vogelvlucht en op gevoel. Ik besloot een sprongetje te wagen: in 2010 reisde ik mijn hartje achterna: die bracht me naar Tim in Amersfoort.

Nu we een aantal jaren verder zijn, kijk ik terug op hoe ik mijn werk weer inruilde voor een hbo studie. Die ik inmiddels met succes heb afgerond (Facility Management) en die mij tegelijkertijd liet zien dat FM niet mijn vakgebied was. Maar ook daar kwam mijn liefde voor schrijven/communicatie weer naar voren. Mede door mijn liefde voor schrijven rondde ik elk project goed af: de letters verschenen zonder moeite op papier.

Tussen mijn gedachten en pen zit geen filter

Dacht je aan schrijven, dan dacht je aan mij. Zonder dit te ambiëren werd mijn gevoel voor taal/communicatie opgemerkt bij meerdere werkgevers. Of ik nu binnen kwam als coach of projectmanager: al snel was ik marketing & communicatie. Dit is zo gelopen en ik vind het fantastisch! Daarnaast beleef ik ook nog steeds veel plezier aan het coachen van derdejaars hbo studenten: dit doe ik één keer per jaar tijdens een terugkerend outdoor evenement: vooral gericht op persoonlijke ontwikkeling & samenwerking.

Door mijn hart te volgen besefte ik dat iets dat ik zocht, er altijd al was geweest. Creativiteit. Maar blijkbaar was het moment eerst nog niet daar: tot 2015. Toen is mijn hobby mijn werk geworden.

2012: de start van Babette Schrijft – verhalen en gedichten
in 2015 breidde ik dit uit met handlettering & illustraties
2016: nu ook voor marketing & communicatie doeleinden beschikbaar

Één bedrijf
Drie uitingen
Téveel liefde voor alle drie om er eentje te kiezen

Op deze manier komt alles samen

Babette Schrijft nog steeds, elke dag. En heeft zich ontwikkeld tot een goedlopend bedrijf. Achter dit bedrijf zit een jongedame uit de jaren 80 met een gi-gan-tisch-e glimlach op haar gezicht, die alsmaar breder wordt zodra ze een bestelling binnenkrijgt.

Dat ben ik, deels. Mijn bedrijf is een verlengstuk van mezelf: creatief, open, tikkeltje anders, makkelijk benaderbaar en opvallend. Altijd bezig met het beste uit anderen (personen of bedrijven) te halen. Past dit bij jou? Wie weet kunnen we een leuke samenwerking aangaan, of kan ik je helpen bij een uniek idee of leuke opdracht!

Ik houd ervan om mooie dingen te maken die jou blij maken – daar word ik namelijk weer heel blij van.

Voor wie op zoek was naar wat random feitjes over de Babette áchter Babette Schrijft, vooruit!

 • Kan niet goed tegen onbereikbaar zijn & moet altijd afkicken (van mail & social media) zodra ze met vakantie gaat.
 • Heeft sinds 2009 verkering met Tim (en is in 2018 getrouwd, whie!)
 • Kan er niet tegen als je een watje uit elkaar trekt, of op een droge theedoek bijt. Waarom je dat laatste zou doen, geen idee. Maar doe maar niet hoor.
 • Reist het liefst met een tentje of backpack.
 • Heeft een traditie om minimaal één keer per jaar op srprs.me trip te gaan met een vriendin (ken je het niet, google even! Is leuk).
 • Haalt enorm veel energie uit het oprecht luisteren naar mensen: wat ze beweegt, en denkt altijd mee om te ondersteunen in het vinden/leven van hun passie.
 • Kan huilen om een Merci-reclame. Is soms een emotionele vaatdoek, omdat er vrijwel geen filter zit tussen mijn gevoel en mijn mond.
 • Is hoogsensitief. Cadeautje is dat. Soms ook wel een uitdaging.
 • Heeft een ongelofelijk grote liefde voor koffie. Zwart. Zonder iets. Of naja, misschien een stukje Bananabread erbij.
 • En een zwak voor chocolade.
 • En Nikes.
 • Maakt overal 4 foto’s van. Gewoon omdat 1 foto zo weinig is.
 • Is de jongste van drie zussen.
 • Heeft een sport nodig om haar ei kwijt te kunnen. Het liefst iets met gewichten, yoga of hardloopschoenen.
 • Is dol op festivals (vooral ITWGO, Oerol en DTRH).
 • Woont sinds 2014 samen in de binnenstad van Amersfoort, in een heel kleurrijk huis (lees: gele muur, blauw tapijt, groene bank). In 2018 verhuisd naar een (wederom) kleurrijk huis.
 • Zit sinds 2010 op stijldansen met de Tim.
 • Houdt van schrijven. Spelling. Spreekt vloeiend NL & Engels. Onder haar vrienden en opdrachtgevers bekend als grammatica nazi.
 • Houdt van het leven en gelooft altijd dat alles goed komt.
 • Heeft het niet zo op quotes, behalve deze: “trust the timing of your life”. Want soms gebeuren er shitty dingen, maar snap je achteraf ineens waarom.

Genoeg random feitjes over mij, wie ben jij?